26 augusti, 2010

Rapport: 1 juli 2009 till 30 juni 2010

För verksamhetsåret som helhet redovisar bolaget en förlust på 10,5 MSEK efter skatt. Detta är naturligtvis en besvikelse, i synnerhet i jämförelse med föregående år då motsvarande siffra var en vinst på 12,4 MSEK. I huvudsak beror förlusten på att vi har satsat extra resurser i vårt stora pågående projekt, som vi inte har fått full finansiell täckning för från vår förläggare Electronic Arts. Vi hoppas dock att dessa extra resurser kommer att ge långsiktig utdelning i form av ett storsäljande spel, som positionerar Starbreeze i det absoluta toppskiktet bland världens oberoende spelutvecklare, och ger oss en god potential för framtida royaltyintäkter.

Vår stora produktion tillsammans med EA rullar nu på i högt tempo. Vi ser fram mot de första marknadsföringsaktiviteterna, som snart skall inledas.

Vi arbetar också för fullt med införsäljning av nya projekt, mot potentiella förläggarpartners. Vår ambition är att få ett nytt avtal påskrivet under hösten.

Läs hela rapporten

1 kommentar:

Anonym sa...

Väntar med spänning på avtäckningen av Project Redlime. Dock är man väldigt nyfiken på vad "snart" innebär, och som aktiv i branchen vet man ju själv hur relativt det ordet kan vara. :)

 
This blog is in no way affiliated with or endorsed by the company Starbreeze AB or the Web sites linked to. The views and opinions expressed in these pages are strictly those of the page author(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Starbreeze AB.

Copyrights and trademarks are held by their respective owners.