29 januari, 2009

Morbid konst från Starbreeze konstnärer

Om jag inte minns fel var det Mattias Snyggs "concept art" som var de första bilderna som publicerades inför lanseringen av spelet The Darkness. Ni kan se några av dem och läsa lite om Mattias på den här bloggen innan ni klickar er vidare till hans hemsida

Eftersom jag tycker väldigt mycket om Snyggs ofta mörka och morbida konst hade jag hoppats på att det även inför utgivningen av Dark Athena skulle publiceras en del av hans konstnärliga arbeten, men jag har ännu inte sett att Atari släppt något.

Enligt uppgift skall det finnas mängder med "concept art" till Dark Athena, det mesta är skapat av Axel Torvenius och Kieran Yanner, då Snygg varit tvungen att fokusera på sitt arbete som "art director" för spelet. Några förarbeten till spelet kan jag inte visa, men jag lägger ut ett par andra bilder av Torvenius och Yanner som exempel på deras bildkonst.

Bilden ovan är skapad av Axel Torvenius i bildprogrammet Photoshop. Axel är född i Uppsala och har en gedigen utbildning bakom sig; två års konststudier, två års studier av animation och tre år vid Mälardalens universitet där han studerade informativ illustration. På hans hemsida hittar du fler bilder och annan information.

När han för några år sedan hade en separatutställning i Eskilstuna hade den lokala tidningen en artikel med rubriken Torvenius skildrar döden livfullt

Bilden ovan är ett verk av amerikanen Kieran Yanner. Han är en framgångrik illustratör som frilansat för flera av de stora underhållnings- och serietidningsbolagen, som Disney och Sony,
DC Comics och Marvel. Han har tecknat tidningar som Superman, Batman och Green Lantern, bara för att nämna några.

hans hemsida finns det mängder av bilder att upptäcka. Vill du veta mer om honom ska du läsa de intervjuer som finns utlagda.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I would like to see some of their works related to games.

Svarten sa...

Me too :-)

 
This blog is in no way affiliated with or endorsed by the company Starbreeze AB or the Web sites linked to. The views and opinions expressed in these pages are strictly those of the page author(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Starbreeze AB.

Copyrights and trademarks are held by their respective owners.