28 oktober, 2008

Hårdare tider för svenska spelbranschen

Under årets första sex månader såldes 2,9 miljoner spel till ett värde av drygt 1 miljard kronor. Det är en ökning med över 50 procent jämfört med samma period förra året och en rekordförsäljning för den svenska spelbranschen.

Till följd av den internationella finanskrisen kan det nu bli hårdare tider. En av Sveriges största spelutvecklare, Avalanche, varslar drygt halva personalen, 77 personer, om uppsägning. Anledningen är att amerikanska spelförläggare drar in två stora spelprojekt.

Representanter för Starbreeze befinner sig i dag och i morgon på en spelmässa i London för att värva ny personal till bolaget. Starbreeze VD Johan Kristiansson säger i en artikel i Dagens Industri:

- Det känns betydligt mer nervöst att nyanställa innan vi har en ny produktion säkrad. Vi är i slutfasen av spelet Chronicles of Riddick och försöker få in ett nytt projekt. Vi för diskussioner med förläggare just nu.


Reuters skriver att det enligt experter är troligt att försäljningen av dataspel inte påverkas av den ekonomiska nedgången.

Inga kommentarer:

 
This blog is in no way affiliated with or endorsed by the company Starbreeze AB or the Web sites linked to. The views and opinions expressed in these pages are strictly those of the page author(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Starbreeze AB.

Copyrights and trademarks are held by their respective owners.