27 oktober, 2008

UNT intervjuar VD Johan Kristiansson

Upsala Nya Tidning publicerar i dag en intervju med Starbreeze VD Johan Kristiansson. Han berättar om de svåra åren för bolaget och de stora kontrakten som fått Starbreeze att växa från 25 till 100 anställda. Hur han förhandlade fram ett kontrakt på 100 miljoner kronor och sent på kvällen ensam firade det med en varm korv på centralstationen i Uppsala.

Vi får också veta att uppföljaren till Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena släpps om några månader, tillsammans med originalspelet som fått ett rejält ansiktslyft. Jag utgår ifrån att det är VD:n som lämnat den uppgiften och att det inte är något antagande från journalisten. Men riktigt säker kan man aldrig vara.

Tillägg:

Jag sände ett e-brev till journalisten på Upsala Nya Tidning som intervjuade Johan Kristiansson och frågade om VD:n själv lämnat uppgifterna om när Assault on Dark Athena släpps. Jag fick ett blixtsnabbt svar med ett transkriptionsutsnitt från intervjun där
det tydligt framgår att Johan sagt att spelet släpps "inom några månader."

Stort tack, Johannes!

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant historia, kul höra om svensk spelutveckling för en omväxling.

 
This blog is in no way affiliated with or endorsed by the company Starbreeze AB or the Web sites linked to. The views and opinions expressed in these pages are strictly those of the page author(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Starbreeze AB.

Copyrights and trademarks are held by their respective owners.