03 februari, 2009

Starbreeze och fundamental aktieanalys

Det är roligt att äga aktier i Starbreeze. Och då tänker jag inte i första hand på den kommande(?) kursökningen. Nä, jag syftar på arbetet med den nödvändiga fundamentala aktie- och bolagsanalysen.

För att riktigt kunna bedöma bolaget har jag under åren som aktieägare blivit tvungen att se diverse filmer, läsa serietidningar, lyssna på musik, se på konst, spela dataspel och mycket annat trevlig. Tänk er själva att ligga i soffan och kolla på en DVD-film och med gott samvete kunna hävda att man ägnar sig åt fundamental aktieanalys.

Nu stundar goda tider. Igår kom den stora nyheten att Starbreeze skall utveckla ett spel baserat på någon av författaren Robert Ludlums böcker. Starbreeze VD, Johan Kristiansson, antydde i gårdagens Aftonbladet att spelet kan komma att släppas i anslutning till en fjärde Jason Bourne-film som enligt IMDB planeras ha premiär sommaren 2010 ("the data is subject to change").

Matt Damon, som spelat Jason Bourne-karaktären i de tidigare filmerna, bekräftade nyligen att han ställer upp även i den fjärde filmen. Att han tackade ja sägs vara en gentjänst för att han gavs möjlighet att spela in den ruskigt okommersiella filmen The green zone som handlar om en agent på jakt efter massförstörelsevapen
i Irak.

Igår skrev jag att rättigheterna att göra spel baserade på Robert Ludlums verk tidigare tillhört Vivendi Games, men att de efter sammanslagningen med Activision Blizzard inte längre var intresserade. Tydligen har det gänget bestämt sig för att i stället satsa på sin superagent James Bond. När Matt Damon för drygt en vecka sedan intervjuades i The Miami Herald kapade han Agent 007 i höjd med fotknölarna: "Bond är en imperialist, en sociopatisk kvinnohatare som sätter på brudar, sveper martinis och dödar folk. Han är motbjudande."

Enligt uppgifter på nätet har regissören Frank Marshall sagt att den kommande Bourne 4 inte kommer att utgå från någon av Robert Ludlums Jason Bourne böcker, utan skall baseras på boken The Parsifal Mosaic, en agenthistoria som utspelas under det "kalla krigets" dagar. Kan det bli så att Starbreeze gör ett Jason Bourne-spel som släpps i anslutning till en Jason Bourne-film som inte är baserad på en Jason Bourne-bok?

Nog med skruvade funderingar och spekulationer. Dags att lägga sig i soffan och ägna sig åt fundamental aktieanalys.

Inga kommentarer:

 
This blog is in no way affiliated with or endorsed by the company Starbreeze AB or the Web sites linked to. The views and opinions expressed in these pages are strictly those of the page author(s). The contents of this page have not been reviewed or approved by Starbreeze AB.

Copyrights and trademarks are held by their respective owners.